maanantai 3. elokuuta 2015

Kylpyhuone/Sauna riisuutuu

Apuva, mihin tää kesä meni??
Tuntuu, että vastahan oli kesäkuu, meille oli lyöty Hirviskän avaimet käteen ja remppakesä oli vasta aluillaan. No, nyt se jo menikin ja asiat ovat iiiihan kesken :D ! Kai tämä on sitä keskeneräisyyttä, jota kaikki remontin keskellä eläneet ovat kehottaneet oppia sietämään. Ja ei kai omakotitalo ole koskaan kunnolla valmis, aina on jotain laitettavaa. Nyt ei tarvitse edes asua remontin keskellä; kesä on kulunut vuokra-asunnon ja talon väliä rampaten. Mies remontoiden ja minä ketunpoikaa hoitaen ja muonituksia järjestäen. 

Nyt on kuitenkin jo elokuu ja mies meni tänään ekaa päivää töihin, kesäloma on ohi ja tästä eteenpäin remontti tulee hidastumaan varmaan aika merkittävästi. Tässä kuitenkin vähän tilannepäivitystä pienen tupasemme suhteen. 


Tässä oli kylppärin lähtökohta keväällä, kun kuljimme siellä mittaillen ja viuhottaen. Alemmissa kuvissa olemme jyräyttäneet laatat ja betonin pois, patterit irti ja vaakalaudoitusta seinistä pois. Sauna, joka jää kuvissa vasemmalle, koki saman kohtalon. 


 Olipahan lattian piikkauksessa hommaa! Laattojen alta löytyi betonia, betonia ja vielä kerran betonia. Kun saimme lapioitua ja kärrättyä sen kaiken sotkun ja sälpän ulos talon nurkalle, alta paljastui vihdoin hiekkamaa. Ah, kauan sitä odotettiinkin!



Kylppärin lattia muutti ulos talon nurkalle. Kai sen saa tuosta joskus eteenpäin kun alkaa tarpeeksi ärsyttää. Onneksi on iso piha...
Tässä purkuhommassa yllätti eniten se, miten paljon jätettä hommasta syntyy. Tai oltiinhan me puhuttu, että pitää hommata se jätelava, eihän tuonne kylppäriin mitä vanhaa nimittäin jää.. Mutta silti, sitä roudaamisen määrää. Ei käy kateeksi ystäviämme, jotka ovat tehneet saman käsittelyn kylpytiloille kellarikerroksessa, sitä roudaamisen määrää, äyh..

Harmi, ettei tullut laattoja irti nakutellessa ikuistettua laajemmalti sitä kaunista punaista sävyä, joka vanhassa lattiassa on ollut laattojen alla. Ei ehkä ihan kaikista rauhoittavin sävy kylppäriin, mutta lämmin tunnelma kuitenkin :) ! 
Mahtuihan kesään sitten juhannuskin, jonka vietimme Savossa ystäviemme luona grillaillen ja rentoutuen. Eipä ollut yhtään hullumpaa hommaa pienen ketunpojankaan kanssa! Poikamme on aika tarkka siitä, missä nukkuu.. jos paikka on yhtään vieraampi, hän antaa siitä kyllä äänekkään palautteen. Tällä reissulla isäntäväki oli kuitenkin järjestänyt yöpymisemme mahdollisimman helpoksi ja meitä odotti samanlainen pinnasänky kuin meillä kotona. Otimme omat petivaatteet mukaan ja ainoa mikä toisin sanoen ketunpojan yöpymisessä muuttui, oli kattonäkymä :D ! Ja ensimmäisen, hieman työläämmin nukahdetun yön jälkeen poitsu nukkui Kiuruvedellä ilman minkäänlaisia ongelmia.

Aikuisille grilliherkkuja, ketunpojalle maitobaari!
Hirviskän kylppäri yllätti meidät iloisesti purkaessamme kattoa, sen alta löytyi toinen, selvästikin alkuperäinen katto <3 ! Huonekorkeutta oli jo muutenkin aika lailla, sillä kylppäri oli lattialtaan matalammalla kuin muu osa talosta. Nyt kun lisää senttejä tuli vielä katonkin puolelta, alkoi tuntua siltä, että lattiaa on pakko saada korotettua jonkin verran. Vaikka sinne tulee kapillaarit, lattialämmitykset ja koko hoito, niin huoneesta meinaa tulla aika korkea..


 Nyt siis soran roudaamista, putkien vetämistä ja seinien nakuttelua. Homma on edennyt aika hitaasti sillä kuten aina remontoidessa, myös tässä talossa homma alkaa levitä laajemmalle. Apua, toivottavasti kaiken saisi valmiiksi ennen joulua! :S


Vesiputket nimittäin vedetään pannuhuoneesta (jonne ollaan nyt laittamassa maalämpöä. Kaivo on jo porattu maahan ja olipahan messevä kone, joka rynkytti yhden illan ja seuraavan aamupäivän aikana 190 metrin syvyyteen maalämpökaivon!) yhden makkarin lattian ali saunaan. Saunaan tulee sitten jakotukki, josta vesi lähtee etiäppäin. Remontti laajeni sitten tähän makkariin, mutta siitä lisää toisella kertaa. Yläkerran vessan tuuletusputken läpivienti vuotaa, tämän totesimme yhtenä näistä kesän sateisista illoista. Ei siis muuta kuin vessaa auki että nähdään, mikä on vesivahingon laajuus. Onneksi ei iso, mutta tulipa revittyä sekin täysin auki, joten yläkerran vessakin tehdään uusiksi. Putkiremppaa kun teemme, niin myös alakerran vessa menee uusiksi. Ja putkien läpiviennin vuoksi myös eteisen lattia. Että näin. Pikkuinen kylppäriremppa karkaa äkkiä käsistä :D! Mutta lähinnähän siitä saa "syyttää" tätä putkiston uusimista.


Putkiremppa oli kuitenkin jo vähintäänkin ajankohtainen, alla nimittäin läpileikkaus meidän putkista tällä hetkellä. Oli tuolla oikeassa yläkulmassa yksi pieni reikä, josta vesi pääsee kulkemaan. Josko uusien putkien kanssa olisi paineet kohdillaan..




Nyt ketunpoika heräsi, apuva, taas pitää rientää :) ! Koitan ottaa itseäni niskasta kiinni ja kirjoittaa tänne taas enemmän. Tää remppa-yh-äitinä oleminen vain vie yllättävän paljon aikaa ja illalla ketunpojan nukahdettua pitää todella kaivaa se energia tänne kirjoittamiseen. Mutta parannan tapani. Ainakin tämän kirjoituksen ajaksi :D !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti