torstai 29. lokakuuta 2015

Sormiruokailevan Ketunpojan päivän ateriat

Täällä mä taas intoilen sormiruokailusta, miten mainiota hommaa! Seuraavalla kerralla kirjoitan jostain ihan muusta, kodarisuunnitelmista nimittäin. Mut ihan vielä en malta tästä aiheesta vaieta :D! Ketunpoika oppii joka viikko uusia juttuja ja kädet ovat entistä näppärämmät poimimaan ruuasta niitä omia herkkupaloja.. Joita muuten ovat tällä hetkellä höyrytetty kukkakaali, munakokkeli ja puuropaistos. 
Saisin varmaan myös syödä suht. rauhassa omaa ruokaani, ellei Ketunpoika olisi keksinyt maailman hauskinta leikkiä joka siis on "nakataan lautanen lattialle". Ihan joka kerta, ihan joka välissä. Pojalla on nälkäkin ja silti samalla kun kesäkurpitsaa imeskellään nautinnollinen ilme kasvoilla lautasta on pakko vispata pöydällä ees taas, lopulta unohtua roikottamaan sitä yhdellä kädellä pöydän reunan yli ja sitten humps- tiputtamaan se lattialle. Eikä auta muuten sinitarrat, ei imukupit. Toivottavasti ikä auttaa, muussa tapauksessa hommaan puristimet, joilla ruuvaan lautasen pöytään kiinni :D.

Ajattelin kirjoittaa meidän yhden päivän menun, ottakoot siitä joku reseptejä kokeiluun jos haluaa :) ! Ja aikuisten lautasille voi rouhaista vähän lisää mausteita ennen ruokailua.

Aamupala: Puuropaistos
3-4 dl eilistä mannapuuroa
2 munaa
1 banaani
1/2 tl kanelia (sitä ceylonia mieluummin :) )
ripaus vaniljajauhetta
maun mukaan marjajauhetta (meillä mansikka- tai mustikkajauhetta menee 1-2 tl paistokseen)

Lämmitä hieman jääkaappijähmeää puuronjämää mikrossa, että notkistuu. Laita sitten puuro ja muut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasainen sörsseli. Kaada matalaan, voideltuun uunivuokaan ja paista 200 c 20-25 minuuttia riippuen puuron määrästä. Tätä on näppärää kauhoa suuhun käsin, ainakin mannapuurosta tulee mukavan jähmeää. Kaurapuuroversiossa saattaa joutua turvautumaan lusikkaan ja äidin apuun, ellei halua jynssätä vauvaa puhtaaksi heti aamutuimaan :D. Tulee sen verran tuhti satsi, että tästä riittää aamupalaksi isälle ja äidillekin, ehkä vauvalle välipalaksikin. Yleensä keitän puuroa aina ison satsin ja teen jämistä edeltävänä iltana aamupalan valmiiksi jääkaappiin.

Lounas: Makaronilaatikko ja porkkanaraaste
loraus rypsiöljyä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
5-6 dl isokokoista pastaa
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
currya, paprikajauhetta, oreganoa
6 dl kauramaitoa

Silppua sipuli oikein hienoksi ja kypsennä se rypsiöljyssä jauhelihan kera paistinpannulla. Mausta liha pippurilla, currylla, paprikajauheella ja oreganolla. Kaada liha ja pasta vuokaan. Sekoita munat kauramaitoon ja kaada liha-makaronin päälle. Kypsennä 180 c vajaan tunnin ajan. Raasta makaronilaatikon kylkeen vielä vähän porkkanaraastetta.


Päivällinen: Uunijuurekset ja salaatti
5 perunaa
1 bataatti
2 rkl rypsiöljyä
oreganoa, timjamia
kurkkua
tomaattia

Kuori ja lohko juurekset vauvan käteen sopiviksi, sivele ruokaöljyllä ja ripottele päälle mausteita, sekoita hyvin. Levitä leivinpaperille yhteen kerrokseen ja paista uunissa 200 c n. 45 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarjoa kurkku- ja tomaattilohkojen kera (leikkaa kurkutkin käteen sopiviksi ja poista tomaateista siemenet).

Iltapala: Uunihedelmät ja mikrosämpylä
Aprikooseja, luumuja, nektariineja
1/2 tl vaniljasokeria
2 rkl kookoshiutaleita

1 dl kaurahiutaleita
1 muna
pieni loraus rypsiöljyä

Mikrosämpyläkärkyllä :) "Hetki vielä, on poppaa.."
Kuori ja lohko hedelmät. Laita ne leivinpaperilla peitetylle uunivuoalle ja ripottele päälle vaniljasokeria sekä kookoshiutaleita. Paista uunissa 180 c n. 5-10 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat kypsyneet. Tee sillä välin sämpylä. Yhdistä kaurahiutaleet, muna ja rypsiöljy. Laita mikronkestävän astian pohjalle ja käytä mikrossa täydellä teholla n. 1 minuuttia tai kunnes sämpylä on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti