sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Sitruunasuupalat

Näitä siemenpalluroita siis kokeilin Karita Tykän raakaherkku-kirjasta ja olivat kyllä hyviä, makeita ja mukavan kiinteitä koostumukseltaan - rohkeasti kokeilemaan!

20 g kaakaovoita
1,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kookospalmusokeria
1 dl saksanpähkinöitä
1 rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus suolaa
8 tippaa sitruunaöljyä
1-2 tl raastettua sitruunankuorta
4 rkl pellavansiemenjauhetta (laitoin kokonaisia siemeniä)
Lopuksi:
0,5 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl chiasiemeniä

Sulata kaakaovoi vesihauteessa.

Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen, paitsi lopuksi lisättävät. Sekoita hyvin.

Siirrä massa kulhoon ja lisää loput aineet. Annostele muotteihin ja laita jääkaappiin n. tunniksi jähmettymään. Itse pyörittelin suupaloista vain palloja kun en mitään muottoja omista ja toimivat niinkin. 





Yllätyin positiivisesti myös siitä, miten simppeliä näitä on valmistaa. Ei tarvitse vatkailla, kohottaa, pouhuttaa uunia tai mitään muutakaan. Riittää kun omistaa hyvän tehosekoittimen tms. monitoimikoneen jolla saa siemenet silpuksi ja kiinteän massan aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti