sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Eteisen tapetti.. eli kumpi vai kampi, apua!?

Mä löysin ihan täydellisen tapettisarjan! Tai miksi niitä sanotaan? Tapettimalliston? Mutta kuulkaahan ensin, mihin me ollaan tapettia etsitty.

Eteisen seinät on levytetty, pakkeloitu, hiottu ja pohjamaalattu, peräkammarin samaten. Seuraavaksi saataisiin siis alkaa tapetoida, päästään siis sisustamaan! Päätettiin, että seinien yleisilme jää vaaleaksi, mutta tehosteseinä sinne, toinen tänne, olisi ihan sallittua. Tykätään molemmat boheemista tyylistä ja tietysti talon aikakaudenkin huomioon ottaen isot kuviot olisivat ihan sallittuja tehostetapetissa. Eteisessä tulemme räväyttämään niin sanotun takaseinän eli eteisen perimmäisimmän seinän joka näkyy, kun kuistilta astuu sisälle. Se siis ikäänkuin tervehtii meille saapuvaa kyläilijää ja tästä syystä haluamme seinälle jotain lämmintä ja iloista. 
Vähän vanha kuva, eteisen seinät kun ovat tällä hetkellä jo levytettyinä ja maalattuina. Tehostetapetti olisi siis tulossa suoraan edessä näkyvällä seinälle. Tällainen on näkymä kuistilta, perimmäiseksi jää olohuone ja oikealta on kulku keittiöön.
Sanoin jo heti aluksi - kun alkoi näyttää siltä, että teemme eteisenkin pinnat uusiksi - että haluan eteiseen yhdelle seinälle isoa kukerrusta ja väkkyrää. Alunperin haaveilin jopa kiiltokuvamaisista linnuista ja kukkasista, oikein mummolan unelmaa. Kyseessä on kuitenkin vain lyhyt seinänpätkä, jonka toisella puolella on olohuone, vasemmalle sivulle jää alakerran vessa. Siinä olisi pieni ja viaton tila, jonka kanssa saisi vähän kikkailla. Vieraat näkisivät sen heti ja tietäisivät kuvioita katsoessaan, millaista väkeä talossa asuu. Aika paljon odotuksia asetettu siis yhdelle tapetille :D !

Aika pian tapettikaupoille lähdettyämme tulimme siihen tulokseen, että näkemyserot kukerruksen ja väkkyrän suhteen ovat aika suuret. Minä haaveilin tällaisesta: 
Kauhutapetti, mikäli mieheltäni kysytään :D !
Mieheni taas ei voinut kuvitella laittavansa moista seinälle. Oltiin aika nopeasti pattitilanteessa. Molemmat halusimme jotain näyttävää, mutta mun ajatukseni kiiltokuvamaisista kukkasista ei uponnut miehen makuun. Liian romanttista? Ehkä.. Onneksi löysimme sitten tämän tapettimerkin!
 
Bohemian Chic Wallpaper. It says it all!
Merkki on siis Kismet - Bohemian Chic Wallpaper. Sanoin jo heti nämä sanat luettuani että no nyt löytyi meidän tapetit. Ja tottahan se oli. Toinen toistaan ketterämpiä ja eläväisempiä koukeroita, kashmishörhelöä ja damastikuosia! Silti ne eivät olleet mauttomia..ainakaan liian mauttomia meidän tyyliin :D !

Lopulta eteisen seinälle valikoitui kaksi ehdokasta:


Molemmissa ehdokkaista on itämaishenkistä pistekuviointia ja molemmat ovat kutsuvia ja lämminhenkisiä. Ylempi on toistuvana kuviona ehkä räyhäkämpi, kukkaset nyt taas ovat aina lempeitä. Alemmasta tapetista oli vielä mallikuva, miltä se näyttäisi seinällä:
Onhan tuo nyt aika kiva ;) !! Nyt on vain se ikuisuuskysymys - mitä laitetaan?? Mies antoi mulle vallan valita, hänelle käyvät molemmat. Mitä mieltä te olette? Apuva, nyt tarvitaan mielipiteitä, näkemyksiä! Kumman te laittaisitte ja miksi? ...ja kuka laittaisi tuon mun kiiltokuvakukkas-unelman :D ?

Palaan peräkammarin tapetin suhteen asiaan, siinä olimme täydellisen yksimielisiä, yllättävää kyllä :D !

2 kommenttia:

  1. Kiiltokuvakukkasunelmalle ääni ehdottomasti!!!!! Saltunraitilla jyräisin sen läpi kuulematta vastalauseita :D O.o

    Teillä jatkoon päässeet ihanoja nekin, valkkaisin niistä alemman. Siksi ku se vaan näytti kivammalta ;)

    VastaaPoista
  2. Jes!!! Mä luen tämän kommentin isännälle, hah :D !!
    Kukkaset ovat saaneet yleisesti enemmän kannatusta, siihen taidamme siis päätyä (ellen saa vielä jyrää käyntiin, silloin ilmestyy ihan toisenlaiset kukkaset seinälle :D )

    VastaaPoista