tiistai 21. tammikuuta 2014

Koululaisen kanaviillokki, nams!

Jeps... Kummelisketsissä reksi sanoo Harri "Höylä" Soikkelille, että "meillä on tänään limainen päivä, ruokalassa on kanaviillokkia".. Mieheni arveli, että kyseinen ruoka on monen lapsukaisen ällötysruoka peruskouluajoilta. 
Siis mitä?? Eihän mikään ole kanaviillokkia parempaa! Etenkin seuraavana päivänä, kun se on saanut maustua jääkaapissa vielä yön yli. Mehukasta kanaa, kermainen ja hieman sitruksinen kastike, currynkeltainen riisi.. ah!

Mulle on iskenyt semmonen mummola-paluu lapsuuteen-kokkausbuumi. Retrot ja nostalgiset repeptit kiehtovat paljon moderneja wokkeja enemmän. Jos yhtään jäit nyt arpomaan, että oliko se kanaviillokki oikeasti niin limaista, niin koklaapa tehdä tämä ruoka! Meillä tämän jälkeen nuollaan lautasetkin puhtaaksi :)!

Kanaviillokki 4 hlölle

2 L vettä
2 tl suolaa
3 broilerin koipi-reisipalaa (tai muuta broiskua)
2 porkkanaa
1 sipuli
10 kokonaista valkopippuria
2 laakerinlehteä

50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 rkl currya
n. 1 L keitinvettä
2 rkl sitruunan mehua (laita maistellen, aina ei tarvitse kahta)
ripaus suolaa, valkopippuria ja sokeria
1 dl kermaa 




Keitä broilerit vedessä ja suolassa, kuori pinnalle nouseva vaahto.
Lohko porkkanat ja sipulit ja lisää mukaan keittymään. Lisää myös laakerinlehdet ja kokonaiset valkopippurit mukaan.
Anna kiehua hiljalleen n. tunti, lisää vettä jos tuntuu, että haihtuu paljon keittelyn aikana.

Siivilöi keitinliemi, nosta linnut pois ja erottele lihan luista ja paloittele. Jätä liemi talteen!
Sulata kattilassa voi ja lisää jauhot & curry.
Lisää vähitellen keitinvettä kunnes kastike on sopivan paksuista (=limaista :D... nyt on mahdollisuus siis tehdä kastikkeesta vähän laimeampaa, jos tekstuuri ällöttää. Itse rakastan just sitä, että kastike on jähmeää).
Lisää lihat ja mausta. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta.

Nautiskele riisin tai speltin kera!
..Ja laittakaa palautetta, mitä tykkäsitte, oliko kauhiaa? :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti