maanantai 23. joulukuuta 2013

ATSHIU!!

Ihminen sokkona adventtisohjossa kyntää. Vai miten se meni? 
Multa katkaistiin jouluhössötys aika tehokkaasti. Vajaa viikko sitten menolle ja meiningille tuli stoppi flunssan muodossa. Viimeiset kaksi joulua ovat todistaneet, että kyllä kroppa tietää kun ollaan lomalla. Eli sairastun kun vapaat alkavat. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus.
Ja ettei siinä vielä olisi tarpeeksi, niin myös mieheni on samassa taudissa. Kummallakaan ei siis ole ollut voimia tehdä joulusiivoja, viime hetken hankintoja pyhiä varten tai mitään muutakaan.


 Tässä pieni esittely siitä, millaisella tehokkuudella tätä tautia on yritetty saada lähtemään. Repertuaarista löytyy perinteiset vitamiinit ja tulehduskipulääkkeet. Niiden lisäksi luontaistuotteista Anti-vir sekä auringonhattu-uute. Carmolis-tippoja unohtamatta. Mieheni halusi ehdottomasti lisätä asetelmaan rommipullon ja pätkikset, jotka saimme joululahjaksi. Noh, kyllähän nekin omalla tavallaan ainakin mielen voivat pitää virkeänä :).
Mutta niin vain kävi, että kuvan keskeltä löytyy kefexin ja antibioottikuurillehan tässä joutui, kun ei tämä tauti alkanut taittua ollenkaan. 

Nyt on siis aatonaatto, sekä minä että mieheni olemme kipeinä emmekä ole menossa jouluna mihinkään. Masentavaa!!
Olemme seuranneet, miten autot kerrostalomme parkkipaikalta katoavat yksi toisensa jälkeen. Ihmiset ovat lähteneet sukulaistensa luo pyhiä viettämään, kaupunki hiljenee. 
Parhainta joulussa on kaikesta tavaran roudaamisesta ja paikasta toiseen seilaamisesta huolimatta ihmiset! Se, että saamme olla perheemme kanssa ja nauttia yhteisestä ajasta. Tänä vuonna se ei toteudu. Olemme vain minä ja hän - vedämme peiton nenälle ja kuuntelemme joululauluja ihan vain kahdestaan.

Sisuunnuimme ja paistoimme kuitenkin kinkun. Ihan vielä emme korkanneet jouluherkkuja, aattona vasta. Mutta teimme muutamasta kinkkusiivusta pulled porkia, tuota amerikkalaista herkkua.


Totesimme vain, ettei kummallakaan ole minkäänlaista käsitystä siitä, miltä ruoka loppujen lopuksi maistui. Kummaltakin on lähtenyt makuaisti flunssan mukana, niinkuin nyt asiaan perinteisesti kuuluu. 
Kai tässä voi vain todeta koostumuksesta, että ihanan mehukastahan pulled porkista tuli, kun siihen käytti maukasta, uunista juuri tullutta kinkkua. Täytyy kokeilla uudestaan. Sitten kun maistan jotain :D.


Minulla oli hieno joulukuusi jemmassa työpaikan pyörävarastossa, mutta tässä kunnossa en ole tehnyt yhtäkään ylimääräistä hommaa, kuusi jää siis varastoon, sääli. Pidin vielä kovaa mekkalaa siitä, että saisin itselleni tämän kuusen. Se nimittäin löytyi toimettomana työpaikkamme oven edestä makailemasta. Kun sitä ei parin päivän aikana kukaan tullut perimään omanaan, aloimme arpoa, kuka siitä saisi itselleen kuusen. Nyt on suuri sääli, että puu jää yksin pyörävarastoon nyhjöttämään, kun sillä olisi ollut mahdollisuus saada komea asu ylleen.



Olemme toki tehneet sisälle joulua, ei tässä nyt ihan ankeissa tunnelmissa juhlaa odotella. Haluaisin esitellä teille jouluna lasikuvussa asuvan alivuokralaisemme - jouluenkelin. Koriste on kovin vanha, se on lähtöisin äitini lapsuudenkodista ja taitaa olla tunnearvoltaan kallisarvoisin koriste, jonka omistan.

Enkeli laulaa joulukuusen luona joululauluja punaisesta vihkosta, kultaiset siivet selässään. Sääli, että hän on kärsinyt jo aika lailla vuosien saatossa, joka vuosi suunnittelen entisöiväni häntä jotenkin, mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Siihen asti enkeli saa asustaa joulunsa lasikuvussa turvassa, hauras kun on.



Ihana tästäkin joulusta varmasti tulee, vähän vain eri tavalla kuin normaalisti. Nyt aika otetaan vielä enemmän levon kannalta, tunnelmoinnista ja kynttilöistä. 


Myös talli asukkaineen ja matkalaisineen on muuttanut olohuoneeseen hyasinttien keskelle :). Sitä on ollut hauskaa rakennella vuodesta toiseen, koristella napein, ym. säihkyvin pikkukilluttimin. Sopivan kokoisten eläinten ja ihmisten etsiminen on myös oma operaationsa, vieläkin mittasuhteet ovat vähän niin ja näin.. mutta tykkään tunnelmasta, jota nuo asukit välittävät katsojilleen.

Heidän innoittamanaan toivotan siis kaikille siunattua, tunnelmallista ja rakkaudentäyteistä joulua ja rauhallisia pyhiä!
ps. pysykää terveinä ;)

4 kommenttia:

  1. No voi harmitus! Tunnolinen työntekijä sairastaa lomalla, vai miten se menikään :( Viettäkää lentsusta huolimatta oikein ihana, pieni joulu <3

    VastaaPoista
  2. Heh, joo, olihan se vähän erilainen joulu :). Mutta tulipa ainakin levättyä, kerrankin :D!

    VastaaPoista
  3. Nainen!! Miksen mä tienny tämmösestä mitään!!!!!? :D
    No nyt ku löysin ni tulin jäädäkseni ;) <3 *pus*

    VastaaPoista
  4. :D :D No kuule, kun en tänne oo kauheesti mitään vielä ehtinyt ees kirjoittamaan. Mua taitaa vaivata blogikriittisyys..
    Ihanaa silti kun tulit, sydämellisesti tervetuloa <3 !!! *puss*

    VastaaPoista