perjantai 24. tammikuuta 2014

Lämmittävät omenat toffeella (5:lle)

Voi kamaluus näitä pakkasia!
Tulen joka päivä sisälle nenänpää jäässä ja sormet kohmeessa. Nyt tarvitaan jotain lämmittävää herkkua paukkuvien pakkasten keskelle.
Resepti on peräisin Sara La Fountainin "Passion for food" -kirjasta. Mielestäni yksi parhaista herkku-kirjoista, kun tekee mieli jotain vähän "epäterveellisempää", muttei viitsi kaupan irtokarkkilaarillekaan heti marssia :)

Omenat ovat tähän aikaan talvesta edullisimpia hedelmiä, mitä kaupasta saa. Niistä ja muutamasta perusleivontamausteesta saa hyvän jälkkärin, joka lämmittää mausteisuudellaan ja sulattaa kohmeen niin isojen kuin pienempienkin nenänpäistä :).

Toffeekastiketta kannattaa kokeilla muihinkin jälkkäreihin, esim jäädykkeen ja jäätelön kanssa maistuu tosi herkulta.

Uuniomenat suuntaamassa kohti uunia


50 g fariinisokeria
1 dl kaurahiutaleita
50 g rusinoita (meillä niistä ei niin tykätä, joten oman maun mukaan vähempikin riittää..)
50 g pekaanipähkinöitä rouhittuna
5 omenaa, siemenkodat poistettuina
50 g voita pieninä kuutioina

Toffeekastike:
125 g fariinisokeria
2 1/2 dl kermaa
1 tl kanelia
1/2 tl maustepippuria
1/2 tl neilikkaa

Sekoita kulhossa fariinisokeri, kaurahiutaleet, rusinat ja pekaanipähkinät. Laita omenat leivinpaperoidulle uunipellille ja täytä omenat kaura-pähkinäseoksella. Lisää lopuksi vielä voinokareita jokaiseen omenaan. 
Laita täytetyt omenat 180 -asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi, kunnes omenat ovat pehmenneet.

Tee toffeekastike sillä aikaa, kun omenat ovat uunissa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna keittyä, kunnes seos on paksuuntunut. Tarjoile uuniomenat toffeekastikkeella ja vaikka vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti