Ja coleslawsta pakko kehua, että Yhdysvalloissa taajaan reissaava ystävämme antoi tästä salaatista palautteen, että "maistuupas aivan samalta kuin Ameriikassa" ja santsasi. Otin sitten coleslawn reseptin ylös muistiin, että osaisin tehdä jatkossakin juuri samoilla määrillä, ehkä seuraavallakin kerralla tulee samat kehut. Ja on tästä tykätty :).
Pulled Pork (4-6 annosta)
n. 1 kg possun lapaa tai kasleria
suolaa & pippuria
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
BBQ-kastike:
1 dl siirappia
0,5 dl fariinisokeria
1 dl sweet chili-kastiketta
0,25 - 0,5 dl riisiviinietikkaa
vajaa dl soijakastiketta
1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
2-4 valkosipulinkynttä
1/4 tl maustepippuria
1/2 tl piparkakkumaustetta
2 tähtianista
suolaa
+ 4-6 hampparisämpylää
Hiero liha reilusti suolalla & pippurilla ja laita kannelliseen uunipataan sipulien kanssa.
Paista 110 c 4-5 tuntia.
Nosta liha & revi haarukalla. Tarjoa burgerina salaatin kanssa.
Ameriikan coleslaw (4-6 annosta)
n. 500 g kaalia
2 porkkanaa
kastike:
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl sitruunamehua (maun mukaan)
1 rkl sinappia
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
+ persiljaa
Tee kastike kulhossa. Raasta kaali ja porkkana. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti