keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Päivä elämästäni -haaste ja kylppärin ihana tehostelaatta


Sain päivä elämästäni -haasteen Casa Silva-blogin Saijalta ja tässä sitä nyt siis mennään! Jaan yhden tavallisen arkipäivän kanssanne tekstin ja kuvien muodossa. Aluksi meinasi pukata vähän paineita kun katselin kalenteriani; milloin tämä haaste kannattaisi tehdä, että olisi edes jotain kivaa kirjoitettavaa. Sitten ajattelin että pyh pah, ollaan realisteja ja näytetään millaista arki oikeasti mammalomalla on. Eli siitä vinkkelistä kurkkaus mun päivääni, olkaa hyvät!

00:15 Herään ensimmäisen kerran tälle päivälle, Ketunpoika itkee pinnasängyssä ja on noussut seisomaan. Koitan imettää ja pian poika rauhoittuukin tuhisemaan sängyn pohjalle. Unet jatkuvat..
2:12 Ketunpoika on hereillä taas ja itkee, tällä kertaa lohduttomasti ja surkeana. Joko ollaan taas tukossa, hampaat ahdistavat tai sitten nähtiin pahaa unta. Otan pojan viereeni ja 3:30 kuuluu jälleen tuhina ja siirrän pojan omaan sänkyynsä.
5:30 Taas pinnasängyssä itketään, hyöritään ja pyöritään eikä rauhoituta millään unille. Lopulta 6:30 päädyn nukuttamaan pojan meidän sänkyymme ja nukummekin loppuyön kaikki kolme samassa pedissä, perheen miehet ilmeisesti ihan hyvin.. itse en osaa rauhoittua unille kun Ketunpoika on vieressäni, heräilen joka välissä ihan vain tarkistamaan, että lapsi nukkuu rauhallisesti välissämme eikä kamppaa sängystä pois tai muuta vastaavaa.
8:10 Herään kikatukseen ja siihen, kun kasvoilleni lävähtää pehmoinen pieni käsi. On aamu. Vaippa- ja vaaterumban sekä aamupesujen jälkeen olemme aamupalalla 9:00. Avaan ikkunaverhot ja aamuisessa hämyssä maailma näyttää jotenkin todella jouluiselta. Mies innostuu laittamaan joululauluja soimaan ja juomme kahvia Club for Fiven "Joululaulu"-kappaleen soidessa, kaunis hetki. Mies on menossa töihin vasta yövuoroon ja suunnittelee remonttipäivää Hirviskällä. Toteamme samaan hengenvetoon, että aamupäivästä voisi olla mukavasti aikaa kierrellä hieman kylppärikaupoilla, tuumasta toimeen siis!
Aamupuuroa mulle nyt heti!! :)
10:30 Monen hämäysliikkeen, maanittelun ja tsemppauslaulun jälkeen aamiainen on syötetty pikkumiehelle ja vanhemmatkin ovat ennättäneet syödä siinä välissä. Kirmaamme ees taas käyden suihkussa, lyöden autoa lämmitykseen, leikkien aina vuorotellen Ketunpojan kanssa ja teen tässä vaiheessa myös päiväruuan, kun lapsella on vielä toinen vanhempi paikalla vahtimassa. Kokkailulle kun ei ole myöhemmin enää aikaa, koska nyt Ketunpojan päikkäriaika (eli ainut aika jolloin yksin ollessani ennättäisin laittaa ruokaa) taitaa kulua kaupungilla kierrellessä. Olemme valmiita lähtemään klo 11:45, paitsi että tässä vaiheessa aikaa on kulunut niin paljon, että päätämme antaa Ketunpojalle päiväruuan ettei tämä ala valittaa heti kaupungille päästyämme nälkäänsä. Hämäysliikkeitä ja maanittelua jälleen, tosin tällä kertaa ruoka oli mieluisampaa ja vielä vaipparumban jälkeen olemme vihdoin autossa ja matkalla kohti kauppoja 12:30! Miten piru vie lapsiperheet ehtivät MIHINKÄÄN ajoissa??

12:30 Kurvaamme Hirviskän kautta, en ole käynyt talolla hetkeen ja mies haluaa esitellä viimeisimpiä muutoksia. Ihmettelemme tuuletusputkia ja saunan hormia, silittelemme pakkeloituja seiniä ja haemme postin.. sitten kylppärin laattoja ihmettelemään!

Kirjoitin viimeksi vähän pohdintaa laattojen suhteen.. En oikein ole ollut varma tehostelaatoista.. mikä näyttäisi parhaalta meidän kylppärissä ja olisi tulevalle tyylille uskollinen. Tänään kuitenkin löytyi täydellinen laatta suihkun viereen! Nimittäin kaunis, koristeellinen 5cm x 5cm kuvioinen mosaiikkilaatta. Sitä saa niin tummana kuin kirjavanakin..ja sinisenä. Voi ihana sininen!
Niin upeaa..
Yllä oleva kirjava mosaiikkikuvio vie tunnelman itämaisuuteen ja toimii varmaankin ihan hyvin tummanruskean laattalattian kanssa. Mutta mitä olette mieltä tuosta mun rakkaasta sinisestä laatasta tuossa alla? Mies alkoi arpoa, näyttäisikö se hassulta ruskean lattian kanssa, mitä mieltä olette? 
 
Mun mielestä se voisi sopia ihan kauniisti. Orientalia siitä ei enää saisi, mutta eikös kylppäristä sitten tulisi maalaisromanttisine kodarin ovineen kuin kaunis posliinikuppi sinisillä koristekukkasilla? Alunperinhän haaveilin tehostelaatoiksi valkoisia kaakeleita joihin olisi käsin maalattu sinisiä koristekukkasia.. kovin, kovin, kovin kallista.. Mutta ainahan saa haaveilla, eikö? Tässä tyylissä olisi ollut jotain maalaisromanttista ja somaa. Eikö näistä koristeellisista mosaiikeista saisi sinisävyisinä vähän samaa tunnelmaa?
Vähän tätä tyyliä olisin haaveillut tehostelaattojen olevan, kooltaan 10x10 cm.. Kuva Houzz.com
14:00 Suuntasimme ruokaostoksille ja sen jälkeen kotiin, meillä aikuisilla oli huutava nälkä ja mahdoton täpinä hyvien löytöjen siivittämänä, hyvä flow toisin sanoen. Lounas sujui Hirviskästä jutellen. Tämän jälkeen mies lähti talolle, me jäimme leikkimään Ketunpojan kanssa.
Huijjjjjj!!!!
15:00 Ketunpoika söi päivällisen ja simahti totaalisesti sen päätteeksi. Olimme suunnitelleet, että lähdemme iltasella käymään ystävien luona kylässä, heilläkin on pieni poika ja olisi ollut hauskaa antaa lasten leikkiä ja vaihtaa hetki kuulumisia aikuisten seurassa. Nyt tiedossa oli kuitenkin rauhallinen koti-ilta kahdestaan, sillä Ketunpoika nukkui piiitkät päikkärit. Toisaalta on aina plussaa kun pieni ottaa tarvitsemansa levon, toisaalta jäi harmittamaan ettei päästykään kyläilemään. Aikuiskontaktit ovat tätä nykyä harvinaista herkkua ja meillä on aina hauskaa, kun nähdään.

Vaikka juuri manailinkin, etten aio joulua tänä vuonna tänne kerrostalokämppään laittaa, huomasin ripustelevani vähän jouluvaloja ikkunaan Ketunpojan nukkuessa. 

Vaikka ulkona ei juuri lunta olekaan, jouluvalot luovat heti talvista tunnelmaa ja joulu tuntui olevan taas vähän lähempänä. Niin se hiipii kuin varkain sydämeen tänäkin vuonna, ihanaa. 
Joulutuksen vallatessa mielen aloin tehtailla joululahjoja ystäville, niiden parissa kuluikin seuraava tunti, ei paljasteta siitä sen enempää ;) !

18:00 Ketunpoika herää ja tahtoo leikkiä, istua sylissä, tutkia kaappeja, kiehnätä ja halia.. lepo on tehnyt tehtävänsä ja pieni ihmistaimi on taas joka paikassa yhtä aikaa.. Tällaisina hetkinä en edes yritä tehdä mitään ylimääräistä, keskityn täysillä lapseen, nämä päivät alkavat olla vähissä. Hetkittäin jo surettaa, että pian joudun luopumaan kotiäitinä olemisen ja palaamaan töihin. On mahtavaa saada seurata päivittäin lapsen kasvua ja uuden oppimista. Ja vaikkei se töihinpaluuseen lopukaan, aikaa on kuitenkin vähemmän ja tällaiset hetket ovat entistä harvemmassa.

19:00 Lasken Ketunpojalle kylvyn ja tästä lähtee iltatoimirumba joka huipentuu iltapuurojen ja muiden jälkeen lopulta iltasadun lukemiseen, nukutteluun ja omaan aikaan noin klo 21:00 eteenpäin.

21:20 Istuskelen olkkarissa ja avaan telkkarin.. Mies palaa Hirviskältä, juoksee käymään pikasuihkussa ja lähtee töihin 21:30.. mietin, miten yövuorossa voi jaksaa oltuaan koko päivän liikenteessä kun itse meinaan nukahtaa sohvan nurkkaan saman tien.
Päädyn kuitenkin vielä leipomaan valmispiparitaikinasta vähän aurajuusto-hyrriä viikonloppua varten. Ketunpojan kummitäti on tulossa meille kyläilemään ja olisi kivaa tarjota jotain punaviinin kylkeen sopivaa jouluherkkua. Toivottavasti hyrrät ovat tykättyjä! Taikinaa jäi hieman yli vielä pipareidenkin leivontaan. 
23:00 Istahdan tietokoneen ääreen. Josko nyt kirjoittaisin pikaisesti jotain blogiin ennen nukkumaanmenoa. Ja nyt tätä tekstiä lopettaessa huomaan, että kello on jo 23:40.. nyt äkkiä nukkumaan, Ketunpoika herää ensimmäisen kerran todennäköisesti puolen tunnin kuluttua eikä itsellä ole vielä yhtään lepoa alla! 

Tällainen arkipäivä meidän perheessä, miten sinun arkipäiväsi etenee? 

Haastan arkipäivähaasteeseen mukaan Saltunraitin Annan sekä Katjan Onni On-blogista! Kertokaahan ihanat, miten teidän arki rullaa eteenpäin kohtalotoverit, mammalomalaiset? :)

 

































































































7 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta. Nappaan sen heti kun seuraava vapaa-aika liikenee ;)

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva lukea arkipäivästäsi. :) Kiva kun vastasit haasteeseen. Ja ihana toi sininen laatta! Tulee mieleen Kreikka tai joku muu Etelä-Euroopan maa. Hmmm... onkohan noita homejuustohyrriä enää huomenna jäljellä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli hauska haaste, kiitos siitä :-)! Tuossa huomasi kirjoitellessa ihan konkreettisesti, miten paljon lapsi määrää tahdin ja kaikki muu yritetään sovittaa sen ympärille :-D!
      Hih, homejuustohyrrät väänsin nimenomaan sua ajatellen, kyllä niitä on, punkku on tosin vielä kaupassa :-D! Tarjolla on myös hedelmä- ja taatelikakkua ja muuta jouluisen kahvipöydän herkkua, että päästään fiilikseen <3

      Poista
  3. Laitappa muuten ohje noihin hyrriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje hyrriin löytyy täältä mun kokkailublogista :)
      http://mitenmummasenteki.blogspot.fi/2015/12/nopeat-aurajuusto-pipari-hyrrat.html

      Poista
  4. Kiitti :) Postaus kirjoitettu, odotan sopivaa julkaisuajankohtaa :D

    VastaaPoista
  5. Päivärytmi kuulostaa oikein tutulta! Me ollaan aina myöhässä kaikkialta! mä olen ollut nyt putkeen kotona reilu 3.5 vuotta ja välillä tosissaan tuntuu, että olisi tipahtanut johonkin kaninkoloon. Olen tullut siihen tulokseen, että jos haluaa selvitä hengissä tai vähintään säilyttää järkensä kannattaa lasten kanssa ottaa rauhassa oma aikansa ;) aurajuustorullat kuulostivat herkullisilta!

    VastaaPoista