perjantai 6. syyskuuta 2013

Metsästäjän leipä

Tämä on hieman harhaanjohtava nimi lämpimille voileiville, koska mahtavan makunsa leivät saavat metsäsienistä, eikä leipä ole riistaa nähnytkään. Leivistä tulee todella täyttäviä ja erittäin herkullisia. Laskee erityisen hyvin alas puolikuivan valkkarin kanssa, omnomnomnom...

500 g kanafileesuikaleita

Sienikastike:
4 dl paloiteltuja kangastatteja (kaupan herkkusienilläkin tulee maittavat pöperöt)
2 pientä sipulia paloiteltuna
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
hieman korppujauhoja
3 dl kermaa
2 dl kasvislientä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Lisäksi:
vaaleita leipäviipaleita & hieman juustoraastetta

Ruskista kanasuikaleet ja jätä sivuun odottamaan.
Valmista sienikastike: Laita sienet kylmään pannuun ja kuumenna kunnes kaikki neste on haihtunut sienistä. Lisää voi ja sipulit ja paista kevyesti. Ripottele jauhot sekaan kypsyttele tovi. Kaada mukaan kerma ja kasvisliemi, hauduta hetki ja mausta. Mikäli kastike ei ole mielestäsi riittävän sakeaa leipien päälle, lisää vielä hieman korppujauhoja.

Laita leivät vuokaan, asettele niiden päälle kanasuikaleet, kastike ja päällimmäiseksi juustoraaste. Paista uunissa kunnes juusto saa väriä ja herkuttele! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti