maanantai 9. syyskuuta 2013

Säräjuurekset

Tiedättekö, mikä säräjuureksissa on parasta? Reseptin joustavuus. Tähän ruokaan voit käyttää mitä juureksia tahansa, mitä kasvimaalta löytyy ja mitä saat mullan alta kiskottua. Lantusta punajuureen - kaikki käy. Ja aina tulee maukasta! Tästä reseptistä saat lisäkeruuan neljään annokseen, mutta juuresten määriä lisäilemällä saat tästä oikein hyvän pääruuankin. 
Meillä tätä herkuteltiin perinteisesti muusin ja jauhelihakastikkeen kanssa :).

n. 120 g (reilu pala) lanttua
2 punasipulia
2 porkkanaa
reilusti siirappia
vähän öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1-2 rkl hienonnettua timjamia

- Kuori ja kuutioi kasvikset (2 x 2cm). Laita uunivuokaan.
-Kaada päälle reilusti siirappia ja vähän öljyä. Lisää mausteet ja pyöräytä ne juuresten sekaan.
- Kypsennä säräjuureksia 210 -asteisessa uunissa, kunnes juurekset ovat kypsiä. Sekoita välillä kypsennyksen aikana. Ruoka kannattaa "unohtaa" uuniin hetkeksi, koska vihannesten pehmenemisessä menee aikansa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti