maanantai 9. syyskuuta 2013

Suklaamurukeksit

Parasta näissä kekseissä on suklaan ja suolaisen pähkinän saumaton liitto. Miten hyvin suolainen särmä sopiikaan makeaan Amerikan keksiin! Meillä nämä keksit hupenivat valon nopeudella niin isojen kuin pienempienkin suihin.  

n. 40 kpl

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
200 g tummaa suklaata
2 dl suolapähkinöitä

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sokeri-voiseokseen sekoittaen. Rouhi suklaa ja pähkinät työlaudalla ja lisää ne taikinaan.
3. Nostele taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä keksien väleihin tilaa, sillä ne leviävät vähän. 
4. Kypsennä keksejä 175 -asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia eli kunnes keksien reunat ovat saaneet hiukan väriä. Jätä keksit aavistuksen raaoiksi, jotta ovat ihanan meheviä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti