maanantai 25. marraskuuta 2013

Saaristolaisleipä (3 kpl)

1 L appelsiinimehua
2 pkt hiivaa (á 50 g)
3 dl ruisjauhoja
3 dl tuoppimaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
11-12 dl hiivaleipäjauhoja

voiteluun: siirappia ja vettä

- Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Käytä isoa kulhoja, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan. Kohota 1 1/2 tuntia.
- Voitele kolme pitkää 1 1/2 litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista 1 1/2 tuntia 175 -asteisessa uunissa. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti