sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Aurinkoleipä keskiajalta

Miten hyvää suolaisen ja makean liitto voikaan olla? Tämä on ehkä parhaita kuivakakkuja, joita olen koskaan maistanut! Tähän lisättäköön, etten oikeastaan ole kuivakakkujen ystävä, mielestäni niissä on aina parasta ollut vain se hetki, kun maistan korppujauhoisen pinnan, sitten peli onkin jo ollut menetetty :D. Tämä ei siis ole välttämättä makeaa kuivakakkua mutustavan herkku, mutta mikäli haluat kokeilla laittaa joulukinkun siivusi tai sinihomejuustomurusi jonkin muun kuin limpun tai suolakeksin päälle, suosittelen rohkeasti kokeilemaan! Tämä on myös älyttömän helppotekoinen, ei tarvitse vatkata eikä vaahdottaa :).
Resepti löytyi jouluisesta Kotivinkistä, mutten enää muista, mikä reseptin alkuperäinen nimi on..
 
1 dl hunajaa
1/2 dl ruokosokeria
1 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl piparkakkumaustetta
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl saksanpähkinöitä 
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa 
2 tl soodaa

- Kiehauta hunaja, sokeri, kerma ja piparkakkumauste kattilassa. Anna seoksen jäähtyä sillä aikaa kun valmistelet muut aineet.
- Paloittele aprikoosit pieniksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi jäähtymässä ollut seos mukaan.
- Voitele 1,5 - 2 litran vetoinen rengasvuoka voilla ja kaavi taikina vuokaan. Kypsennä 150 -asteisessa uunissa alatasolla 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on kypsää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti