lauantai 25. huhtikuuta 2015

Herkkulauantaita kuntokuurin kynnyksellä!

Mä teen sen taas. 
Nimittäin elämäntapamuutoksen :D ! Se on jo oikeastaan vitsi parin kaverin keskuudessa. Aina hetkittäin saan semmosen puuskan, että nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa uusi, terveellisempi elämä. 

Nyt kun kevät on koittanut niin tuntuu, että aurinko valaisee nurkissa olevien pölypallojen lisäksi myös näitä talven aikana kertyneitä raskauskiloja. Nyt olisi hyvä hetki vetää pitkästä aikaa lenkkarit jalkaan ja lähteä ulos luontoon kärryttelemään ja ehkä samalla sulattamaan parit ylimääräiset kilot. 

Yleensä olen aloittanut jonkun ankaran kuurin, johon sisältyy tiukka ruokavalio ja rääkkiin asti menevä treeni. Jollain sadistisella tavalla nautin siitä tunteesta, kun hiki ropisee treenimattoon enkä jaksaisi enää hetkeäkään. Kun siinä vaiheessa jaksaa vielä vähäsen, voittaa itsensä ja se on "se fiilis", minkä vuoksi rääkkiin lähden.
Mulla on kuitenkin se ongelma, että tällaiset kuuriluonteiset parin kuukauden rysäykset yleensä pysähtyvät kuin seinään. En saa koskaan muunnettua kuntokuureja jokapäiväiseen elämään ja arkeen soveltuviksi ja palaan äkkiä vanhoille tavoilleni. Eli jäkittämään sohvalla ja mussuttamaan karkkia. 
Joten tällä kertaa halusin aloittaa kuntorempan, jossa ei ole mitään äkkinäistä, ei mitään äärimmäistä eikä mitään ehdottomuuksia. Tällä tavoin, pieniä muutoksia tekemällä, saisin ehkä paremmin karsittua epäterveellisiä elämäntapoja ja otettua niiden tilalle vaikka yhden kävelylenkin enemmän tai pari kourallista enemmän vihreää lautaselle. Pysyvästi.

Eli kauhee into ja tarmo lähteä tekemään, mutta miten? Ongelmana oli nyt se, etten oikein uskalla kunnolla laihduttaa ruokavaliossa imetyksen takia. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että vauva saa rintamaitoa jossa on kaikki ravintoaineet kohdillaan. Pitäisi myös keksiä sellaisia tapoja liikkua, jotka jäisivät tavaksi. Pyysin apuun Tiinaa, joka oli vanha tuttu jo lukioajoilta ja joka on siis ammatiltaan personal trainerina. Tiinan blogiin pääset tästä.
Hän nakutteli mulle treeniohjelman, jonka saisin näppärästi toteutettua kiperälläkin aikataululla ihan kotioloissa, sekä ruokavalion jossa on vähän kaikkea mukavasti eikä mikään ole suoranaisesti kiellettyä. Nyt liikkeet on käyty yhdessä läpi ja ruokavalio opeteltu, maanantaina aloitan oikein kunnolla! Toivottavasti tästä tulisi hyvä fiilis ja energiaa ja voimaa tähän kevääseen. Raportoin, kuinka muijan käy :D...


Mitäs muuten kuuluu.. 
No jännää kuuluu! Olen aikaisemmin täällä blogissa hajoillut taloasioita. Uutta kotia on etsitty todella aktiivisesti viimeiset 12 kuukautta ja viimein uskallan sanoa, että nyt voisi olla jotain lupaavaa tiedossa! Mutta kerron tästä lisää heti kun on jotain varmempaa. Kuten mieheni sanoi pari päivää sitten; mä en usko ennenkuin nimet on kauppakirjoissa! Eli kiiruhdetaan varoen vielä hetki.. 
Mutta jänniä, jänniä juttuja on luvassa, toivon mukaan!!

Nyt jätän herkut hetkeksi ja keskityn karsimaan sokeria ruokavaliosta, huomaan nimittäin olevani sokrukoukussa tällä hetkellä. Näin löpöilylauantain kunniaksi ajattelin vääntää perheelle kuitenkin herkkuja ja maistella vielä itsekin - vähän niinku pankkoon :D ! 
Ketunpoika nukkuu pinnasängyssä ja mies lähti isompien ilvesten kanssa leikkikentälle. Täydellinen tilaisuus siis päästä keittiöön tekemään lauantaipöperöt herkutteluhengessä :) ! Tässä siis pari uutta reseptiä, olkaapa hyvät! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti