lauantai 25. huhtikuuta 2015

"Oikeasti hyvä" lihapullat tomaattikastikkeessa

Kaunottaren ja Kulkurin romanttinen ravintolakohtaus on aivan ihana. Spagetti ja lihapullat näyttävät herkullisilta ja onhan se nyt aitoa ritarillisuutta, että viimeinen lihapulla tarjotaan leidille! Ajatus mehevistä lihapullista tomaattikastikkeessa houkuttaa ja vuosia yritin loihtia tätä herkkua ja saada siitä maukasta. Yhä uudelleen tulin vain siihen lopputulokseen, että kastike maistui keskinkertaiselta enkä halunnut lisätä siihen lihapullia, jotka olisivat kärsineet valjuun tomaattisoosiin joutumisesta. Ja tähän lopputulokseen tulin jopa silloin kun haudutin kastiketta tuntitolkulla tuoreista tomaateista. Jos jollakulla siis on oikeasti hyvä tomaattikastikkeen ohje, teen mielelläni vaihtarit, sillä tämän ruokalajin jalostaminen ei pääty kohdallani milloinkaan.
Kun sitten onnistuin tällä kastikkeella, olin onneni kukkuloilla. Joo-o, jostain se pitää pienen ihmisen arkiset ilonsa repiä :D. Eli oikeasti mehukas tomaattikastike, jossa lihapullat toimivat. Eikä tätä tarvitse hauduttaa tuntitolkulla ja maku on silti täyteläinen ja vahva. Kannattaa tarjota spagetin kanssa, muistakaa vain jättää emännälle se viimeinen lihapulla..

Tomaattikastike:
2 rkl öljyä
1 sipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 l tomaattimehua
1 tlk tomaattisosetta
1 rkl sokeria
pieni nippu hienoksi hakattua persiljaa
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 laakerinlehti

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppua 10 minuuttia öljyssä. Lisää loput aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Lihapullat:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 rkl soijakastiketta

Turvota hiutaleet kermassa. Lisää muut aineet. Paista pullat 220 asteessa 10-15 minuuttia. Upota pullat kastikkeeseen ja kiehuta vielä 10 minuuttia. Tarjoa spagetin kera.

1 kommentti:

  1. Ommnnooommm. Tätä täytyy kokeilla. Ja voi ei, toi Kaunotar ja Kulkuri. Se on ihana. :) "Oi mikä yö. Oi niin kaunis on yö. On niin kaunis Bella Notte." Vai miten se laulu nyt menikään. :)

    VastaaPoista