sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ahdistus-jäätelöä

 Kun remontti ahdistaa, on kaikkein loogisinta lähteä kauppaan hakemaan paketti kahvia ja palata ilman sitä..mukaan on tosin jäänyt jäätelökone!
Taidan kuulua siihen epärationaaliseen naistyyppiin, joka ahdistuneena purkaa stressiään shoppailuun. Ei hyvä..onneksi tämä kone maksoi vain reilun kympin, vaikka vähän humpuukiahan tämä taitaa olla..

Tein joka tapauksessa yhden illan kotijäätelöitä; vaniljaa, kanelia, saksanpähkinää, vaahterasiirappia ja mansikkaa. Aikamoinen saldo. Seuraavana päivänä Hirviskän yläkerran vessa ei ahdistanut enää yhtään, vaan aloimme miettiä miten tästä jatkettaisiin eteenpäin. Johtopäätös; jäätelö parantaa mitä vain! Onhan kotitekoinen jäätelö tietty aika kätevää, voit itse kontrolloida sokerin määrää ja valita, teetkö herkkusi täys- vai rasvattomaan maitoon vai jotain siltä väliltä. Tässä kanelijäätelön summittainen resepti, kokeilkaa kotosalla. Jos jäätelökonetta ei ole, lataa ainekset lopuksi muoviastiaan ja laita pakastimeen. Sekoittele seosta puolen tunnin, tunnin välein, että siitä tulee kuohkeaa ja "jäätelömäistä" kovan möykyn sijaan. Ajaa saman asian kuin se reilun kympin koneen hurina.


Kanelijäätelö
loraus täysmaitoa
tölkki vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
kanelia oman maun mukaan
(sokeria tarvittaessa)

Lorauta maitoa kattilan pohjalle, puoli dl riittänee (mun jäätelökone on todella pieni, parin desin masiina. Mikäli mielit useamman hengen annosta, niin tee vain rohkeasti reilummalla kädellä). Lisää joukkoon kanelia sen mukaan, miten vahvasti tahdot sen jäätelössä maistuvan. Keitä maitoa ja kanelia, että saat maun nesteeseen. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Vatkaa täysmaito vaahdotetun vaniljakastikkeen sekaan ja tarkista maku (lisää sokeria, mikäli haluat jätskistä vielä makeampaa).

Laita jäätelö jääkaappiin jäähtymään ja siirrä viilennyttyään jäätelökoneeseen ja valmista oman masiinasi ohjeiden mukaisesti. Sitten vain herkuttelemaan ja stressistä eroon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti