lauantai 5. syyskuuta 2015

Alakerran vessa ottaa kokoa

Alakerrankin vessa joutui vasaran alle putkiremontin tieltä. Sitä itseasiassa katselimme jo ensimmäisessä näytössä. Talon molemmat vessat ovat peruutettavaa mallia ja haaveilimme kovasti, että saisimme alakertaan vähän enemmän tilaa. Meikäläisen purnukoille ja puteleille :D !

Pikkiriikkinen toilettimme.
 Vessan vieressä on vaatekomero, jonka ajattelimme hyödyntää lisätilaksi vähän isommalle vessalle. Säilytystilaa talosta löytyy kyllä yllin kyllin, neliöitä vessoista taas ei.


Tarkoitus olisi tehdä sisäänkäynti vessaan vaatekomeron oven kautta.




Kieltämättä vähän korventaa se, että tällä hetkellä talossa ei ole enää minkäänlaista mahdollisuutta siistiytyä tai toimittaa tarpeitaan. Pitäisiköhän kuljetuttaa paikalle bajamaja, kunnes saadaan vessaremontti tehtyä :D ! Mutta katsokaa, miten iso vessasta nyt tulee, siellä mahtuu oikeasti tekemään muutakin kuin peruuttamaan pöntölle ja kääntymään käsienpesulle. En nyt tiedä mitä ihmeellistä vessassa pitäisi pystyä tekemään, mutta näin päälle 180 cm pitkänä, ei-niin-sirona naisena, arvostan suuresti tilaa.

Vessa on nyt näillä sijoillaan, seuraavaksi palaamme saunan ja kylppärin pariin ja vessa jatkaa etenemistään kun saamme vedettyä putkia eteenpäin... Ja sivumennen sanoen putkiremontista johtuen tämän vessan ulkopuolella oleva eteisen lattia täytyy myös uusia lattian alta keittiöön menevien putkien asentamisen vuoksi. 
Eli näillä mennään. 

  
Olisiko ehdotuksia, millainen lattia eteiseen kannattaisi laittaa? Tämän lisäksi talossa on siis vielä ns. kylmä eteinen, eli porstua. Mutta kyllä tämänkin lattian pitää vähän kovempaa kulutusta kestää, olen aika varma että parin vuoden kuluttua Ketunpoika rymistelee tupaan kuraisilla saappailla eikä aio pysähtyä porstuaan vaan marssii aina koko eteisen poikki keittiön ovelle asti saadakseen elintärkeän asiansa toimitettua. :D
Itse olin haaveillut puulattiasta, mutten ole varma, onko se järkevin ratkaisu. Onko siis ehdotuksia, suosituksia? Kaikista tärkeintä tälle lattialle on, että se kestää kurat, sulavat lumet, polkutraktorit  ja kaiken muun, mitä kolme pientä pojanviikaria voivat mukanaan tuoda :).

3 kommenttia:

  1. Eteisen lattiakin siis uusintaan. :) Mielipidettä ei materiaalista oikein ole. Kuullut olen, että laattalattia olisi toimiva, mutta se kyllä vaatisi alleen ehkä lattialämmityksenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä, meille tulee lattialämmitykset jo kylppäriin ja vessaan, samassa konkassahan se menisi eteiseenkin :D. Hiivistää vaan noi laattojen hinnat.. porstuaan nyt ainakin tulee varmaan laattalattia sit jossain vaiheessa. Veikkaan, että käännymme lautalattian puoleen, haaveilen semmosesta valkeasta lankusta koko alakerrassa.. sitten joskus, sitten joskus..

      Poista
    2. ..pitää sit vaan muistaa karjua Ketunpoikaa ja Ilveksiä vielä vähän äänekkäämmin jättämään kenkänsä porstuaan :D ...

      Poista