tiistai 29. syyskuuta 2015

Kylppärin ja vessan valu

Hei ihmiset!
Oli pieni kirjoittelutauko, oltiin nimittäin koko porukka kipeenä ja ihan pitkän kaavan kautta. Kuumetta, nuhaa, yskää, tukkoisuutta.. vähän muutakin terveydellistä huolta ja murhetta perheessä. Oli pakko pistää kirjoittelu hetkeksi tauolle ja keskittyä perheeseen, omaan ja muiden toipumiseen. Mutta jospa sitä taas aktivoiduttaisiin! :)
 
Meillä tehtiin valu, mainiota! Koolaukset saatiin kylppäriin valmiiksi, pihejä kun olemme niin meni hetki kun sovittelimme vanhoista lattialaudan palasista koolaukseen sopivia. Lopulta meni hermot ja haimme puukeskukselta lautaa, kyllä se siitä!
Hiiijjop!
Kapillaarisora kannettiin tupaan ja seinät villoitettiin, osin koko seinältä, osin valun korkeuteen asti. Alettiin ynnätä ajan kulumista ja päätettiin, että lyödään tässä välissä valu lattiaan, ehtii kuivuakin ennenkuin tulee talvi vastaan :). Saadaan villoittaa sitten seinien yläosia rauhassa kun valu on tehty ja kuivuu. Siinä välissä ehditään - toivon mukaan - tekemään jotain peräkammarille ja eteisen lattiallekin..  vessankin seinät odottavat vielä korkkaustaan :D .. Paljon kaikkea, niinkuin tää teema nyt on ollut koko kesän..
Villaiset seinät
Yllättävän paljon siitä kylppärin huonekorkeudesta vaan lähtee, kun lattialle ilmestyy soraa ja 3 kerrosta styroxia..
Soran päälle lyötiin styroxit ja raudoitukset, sitten saikin alkaa asentamaan lattialämmitystä ja nyt tosiaan onnekkaasti siinä vaiheessa, että valu kuivaa. Arvoimme aikamme, pitäisimmekö valutalkoot, elikkäs kökät. Vai pyydämmekö betoniautoa ruikkaamaan kylppärin ikkunasta vellit sisään. Alkoi vaikuttaa siltä, että meidän ja kökkäporukan aikataulujen yhteensovittaminen oli aika haasteellista. Ja vaikka olemme itseä rauhoittaaksemme hokeneet, että meillähän on kaikki maailman aika tämän talon kanssa, emme halunneet siirtää hommaa viikolla, toisella, humps, se olisi mennyt kuukauden päähän koko touhu! Päätimme, että mennään helpommalla tässä jutussa, säästetään itseämme ja tilataan se betoniauto. Katsotaan, missä vaiheessa nyt sitten päästään lyömään laattaa seinään ja laudetta saunaan. Menee varmaan lähemmäs joulukuuta, että lattiat kuivaisivat kunnolla..

Siellä se betoni on, hämyisästä näkymästä huolimatta! Tuntuu, että yksi virstanpylväs on saavutettu ja ahdistaakin heti vähän vähemmän :)!
Vessan lattiakin saa nyt kuivaa. Onneksi tuli sileää!! Kaatoja hiotaan vielä lisää, jahka lattia vähän kuivahtaa.
Sitten sananen kylppärin tulevasta ulkomuodosta. Sain ihanan tehtävän alkaa ideoida kylpyhuoneen teemaa ja tyylejä.. Eli vertailemaan laattoja ja miettimään millainen värimaailma sinne sopisi. Haastetta tähän luo se, että kylppäriin tulee myös pyykkihuolto samaan tilaan, eli ahtaille menee. Vähän aikaa kipuilimme asian kanssa mutta tulimme sitten siihen lopputulokseen, ettei kylppärissä juuri mitään sellaista tapahdu, minkä vuoksi neliöitä kannattaisi säästää. On ihan se ja sama, vaikka laittaisimmekin pesukoneet samaan, märkätiloissa kun kuitenkin ollaan.. Tässä olen nyt sitten koittanut arpoa, tulisiko meille vaalea vai harmaa kylppäri..kenties ruskea? Tuleeko tehostelaattaa vai ei? Mitä mieltä olemme suihkunurkkauksesta vs. suihkukaappi? Miten paljon kaappitilaa oikeasti tarvitsemme pyykkihuollon vuoksi? ...ja kysymystulva vain jatkuu ja jatkuu, eikä olla vielä päästy edes saunaan. 

Aikaisemmin hehkutin, että tulisi olemaan mahtavaa päästä ideoimaan omaa kotia ja valitsemaan kaikki alusta alkaen itse. Nyt en ole enää niin varma.. Mahtavaahan tämä on, sitä en kiellä.. mutta nyt hirvittää, mitäs sitten tehdään jos valitsenkin ihan surkeat värit ja tyylin? Mitä jos väsytään koko kylppäriin (ja yleensäkin sisustuksiin) parissa vuodessa.. Ei niitä sitten voi vaihtaa vaan jumissa ollaan kamalan tapetin ja laatan keskellä :D ! Ei paineita, siitä vain sisustuslehtiä plaraamaan. Onneksi moisiin laatoitushommiin on vielä pitkä aika, ehdimpä ravata laattakaupat läpi moneen kertaan :)! Ainoa mistä olen varma on se, etten halua tehdä "liian rohkeaa" laatoitusta ja että värimaailma sopisi moneen..voisi tunnelmaa sitten vaikka pyyhkeillä ja muilla pikkujutuilla muutella.

Tulossa siis kirjoitusta, arpomista ja pähkäilyä kylppäri/kodarin ideoinnista, varautukaa moneen "näin vai näin?"-kysymykseen :D !

5 kommenttia:

  1. Se on kyllä ihanaa kun asiat etenevät! :) Täällä odotellaan sormet ristissä, koska flunssa-aalto löytää meidän perheeseen..hyvä jos teillä ollaan jo parempaan päin! Lukaisin vaan tämän kirjoituksesi, onko tämä kerros teidän alin? Meillä haaveillaan nyt ensi kesän saunaremontista (vai sittenkin pihasaunasta;) sijaitsee siis kellarissa, joka pitäisi kauttaaltaan siivota ja kunnostaa. Mietin tuota Betoniautoa olikohan kovin kallista? Jään mielenkiinnolla seuraamaan valintojasi sisustukseen ja remonttinne etenemiseen. Teillä tosissaan samankaltaisia projekteja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outs, nyt vaan auringonhattu-uutteet, c-vitamiinit ja muut tropit käyttöön..ehkä pöpöt ei teille tulisikaan :) !
      Sauna on alakerrassa, 58-vuonna rakennettu rintsikka jonka kylpytilat ovat samana vuonna rakennetussa elintasosiivessä. Ja pihasaunasta mäkin haaveilen..ehkä jonain päivänä.. kyllähän se vähän näinä aikoina rakennettujen talojen henkeen kuuluu, että sieltä pihasaunakin löytyy. Liputan ehdottamasti sen puolesta :D ! Kellarisaunan remppaamisessa onkin sitten jo ihan oma urakkansa, huh! Kaikki se vanhan tavaran roudaaminen portaita pitkin ulos ja uuden roudaaminen sisään.. Mutta kyllä toi betoniauto teidän tapauksessa varmasti säästäisi paljon vaivaa, kyllä se ihan hintoihin tuli, mutta sitten taas välinevuokrat, betonit + kökkäväen muonitus ja juottaminen olisivat varmasti tulleet hyvin samoihin hintoihin. Ja pitäähän sille omalle työllekin jokin hinta laittaa :). Jään langoille seurailemaan, päädyttekö kellariin vai pihasaunan kimppuun :) ! Ja hei kivaa, että oot tullut lukemaan meidän remppailuja, tervetuloa!

      Poista
  2. Se on kyllä ihanaa kun asiat etenevät! :) Täällä odotellaan sormet ristissä, koska flunssa-aalto löytää meidän perheeseen..hyvä jos teillä ollaan jo parempaan päin! Lukaisin vaan tämän kirjoituksesi, onko tämä kerros teidän alin? Meillä haaveillaan nyt ensi kesän saunaremontista (vai sittenkin pihasaunasta;) sijaitsee siis kellarissa, joka pitäisi kauttaaltaan siivota ja kunnostaa. Mietin tuota Betoniautoa olikohan kovin kallista? Jään mielenkiinnolla seuraamaan valintojasi sisustukseen ja remonttinne etenemiseen. Teillä tosissaan samankaltaisia projekteja! :)

    VastaaPoista
  3. Vitsit näyttää jo ihan erilaiselta kun on valut lattiassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan näytäkin! Sitä mäkin oon ihastellut, tästä tuli kerralla jo ihan "kylppärin" näköinen. Mulla on täällä konseptipaperit kireellä kun mittailen huonekaluja ja kaapin paikkoja :D

      Poista