torstai 1. lokakuuta 2015

Ketunpoika sairastaa, hyvät neuvot tarpeen!

Voi mikään ei ole niin ankeaa kuin sairastava vauva!
Myönnän, että ennen vähän kadehdin työkavereita, jotka jäivät saikulle kun lapsi kotona sairasteli. Ajattelin, että lapsi tietty nukkuu paljon kun kerran on kipeänä..ja siinä sivussa vanhempi saa kätevästi tehtyä paaaljon kotihommia kun kotosalla hoitelee pikkupotilasta.
No todellisuus olikin sitten vähän toista. 

Äärettömän räkäinen ja tukkoinen lapsi, joka ei juuri näistä vaivoista johtuen pysty syömään eikä nukkumaan. Ja mitäpä muuta väsynyt ja nälkäinen lapsi tekisi kuin itkisi? Paljon. Koko ajan. Ja kun henki saadaan hetkellisesti kulkemaan, ei aikaa käytetä sängyssä lepäilyyn. Ei pieni lapsi hoksaa, että nyt pitäisi ottaa iisisti.. se haluaa lattialle möyrimään kun on edes hetki, jolloin ei ahdista ja voisi touhuta jotain.

Sinne se toipilas ryömi heti kun olo hetkellisesti helpotti - makkariin hihittelemään :D
Millä te olette saaneet tukkoisen lapsen hengityksen kulkemaan?? Vinkkejä otetaan vastaan, on se rohiseva ja itkuinen lapsi niin ankeaa kuunneltavaa.. Tähän mennessä olen käyttänyt nenäimuria, jolla siis nimensä mukaisesti imuroidaan räkä lapsen nenästä. Ostettiin myös vinkistä semmonen vauvojen versio nenänhuuhtelukannusta. Niillä ollaan saatu vähän hengitystä kulkemaan. Ja vaikka itse sairastelua kestikin 2,5 viikkoa ja luulisi, että siinä ajassa alkaisi jo tauti helpottaa, meillä ollaan edelleen tukossa. Ei onneksi enää kuumeessa ja pahin on jo takanapäin, mutta tukossa edelleen.. Ketunpoika on jo oppinut tunnistamaan, milloin olemme aloittamassa niisto- ja nenänhuuhteluoperaation, kun menemme kolistelemaan vauvanhoitolaatikolle. Mieheni risti laatikon jo Mengelen lootaksi, niin kauhistunutta itkua Ketunpoika alkaa vääntää kun tajuaa, että pian taas niistetään. Raasu.. Onneksi hoito-operaatiota sentään seuraa tyytyväinen ja helpottunut hengittely ja jokellus, muuten sydän särkyisi ihan joka kerta kun tähän hommaan pitää ryhtyä..

Eli jos sulla on jokin kikkakolmonen, NYT on aika jakaa se mun kanssani! Än - yy - tee - nyt!! Millä vauvan tukkoisuus selätetään?  

2 kommenttia:

  1. Tiedän niin ton tunteen, :/ Meilläkin jouduttu väkisin vauvan oloa helpottamaan. Keinoina niistäjä ja suolaliuos apteekista. Sitä suolaa siis lääkeruiskulla nenään, eihän se kivaa ollut, mutta pakko se on oloa helpottaa. Valitettavasti ei ole mitään sen kummempia kikkoja jakaa. Ajan kanssa helpottaa, kun oppii niistämään, mutta eihän siitä nyt tietenkään ole apua. :( Tsemppiä sinne ja toivottavasti tukkoisuuskin pian helpottaisi, mikään ei ole sydäntä särkevämpää kun se kun lapsi sairastaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun joku jakaa tämän avuttomuuden tunteen :) ! Onneksi se lentsu alkaa nyt helpottaa (vasta! oli kyllä sitkeää sorttia..). Siinä avuttomuuden tilassa tuntuu, että täytyyhän sitä olla edes jotain muuta lisäapua kuin suolaliuos ja niistäjä.. mutta näköjään niilläkin pärjää... vaikkei se - kuten sanoit - kivaa ollut :/ . Hyi kamala, nyt vitamiinia koko perheelle, toivottavasti sairastelut oli siinä tälle erää!

      Poista