keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Miten sinun ihosi voi? Itsetehdyn kosteusvoiteen resepti :)

Meni hermot.
Erehdyin ostamaan nimeltämainitsemattomalta, kosmetiikkaa postitse kaupittelevalta firmalta "ylellisen kosteusvoiteen kasvoille". Lafka on toiminut Suomessa vuosikymmeniä ja pyrkii profiloitumaan luontoystävällisenä yrityksenä. Yhtäkään luomusertifikaattia heiltä ei silti löydy, eli voisi olettaa että ne vihreät arvot rasvapurkeissa löytyvät lähinnä vetävästä mainoskampanjasta ja herkullisen näköisistä pakkauksista.

Noh, menin sitten kuitenkin heiltä purtilon tilaamaan, välillä on kivaa kokeilla jotain uutta. Ihoni on herkkä ja olen jo pitkään suosinut ihonhoitotuotteissa joko luomua tai allergiatestattuja ja hellävaraisia tuotteita. Nyt tuli sitten mokattua. Levitettyäni tätä syväkosteuttavaa luksusrasvaa kasvoilleni meni pari minuuttia, ennen kuin kihelmöinti alkoi. Se kehittyi kuumotukseksi ja lopulta kun kasvoja suorastaan poltti, kävin vessan peilissä kurkkaamassa mitä ihmettä oikein tapahtuu. Näky oli tällainen:
Haposta seuraavaa? Ai kun kiva..
Ei auttanut muu kuin pestä ökyrasvat kasvoilta. Kulutamme nykyään loputtomasti energiaa syömistemme vahtimiseen. Samaan aikaan läträämme ihoomme todella arveluttavia aineita emmekä pysähdy miettimään, että yhtä lailla ne epäterveelliset ainekset imeytyvät kehoomme ihonkin kautta. Vaikka joku on minulle kritisoinutkin luomun olevan kosmetiikassa muoti-ilmiö ja asioiden äärimmäisyyksiin viemistä, en ole saanut vastaavanlaista reaktiota mistään luomutuotteesta vielä tähän mennessä! Ja olen joskus tännekin tilittänyt siitä, miten mulla on ihoni kanssa hetkittäin haasteellista, ei siinä juuri tee mieli muuta kuin hellävaraista valita..

Marssin kauppaan ja päätin tehdä omat, luonnolliset kosteusvoiteeni! Kokeile sinäkin, tuli täyteläistä ja kosteuttavaa tököttiä. Ja takaan, että ainakin olet selvillä siitä, mitä ihoosi laitat!
Eli tarvitset
-Kookosvoita
-Kookosöljyä
-Jotain neutraalia öljyä (käytin macadamiapähkinäöljyä, mutta esim. oliiviöljy toimii ihan yhtä hyvin
-Sheavoita
Ja tietysti on plussaa, jos löydät näitä luomuna. 

Mikä näitä aineksia yhdistää? Niistä pukataan pian kosteusvoidetta ja body butteria!
Mittaa kaikkia yhtä suuri määrä muovikulhoon. Itse laitoin puoli dl jokaista. Sulata sitten ainekset yhteen vesihauteessa.


Kun kaikki ainesosat ovat sulaneet, sekoita hieman ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Reilun tunnin kuluttua seos alkaa olla hieman jähmeää, mutta vielä sekoitettavaa. Ota tässä vaiheessa sähkövatkain ja vatkaa seoksesta kuohkeaa, vatkailin n. 10 minuuttia mutta lyhyempikin aika riittänee. Tämä ei sinänsä vaikuta tuotteen toimivuuteen, mutta kuohkea voide on vain niin iiiihhahanan tuntuista :D ! Nosta tämän jälkeen voide vielä hetkeksi kovettumaan jääkaappiin ja lusikoi se sitten lasipurkkeihin.
Jos haluat lisätä voiteeseen jotain hyvää tuoksua, laita alkuvaiheessa mukaan pari tippaa jotain tuoksuöljyä, itse menin luontaisella kookoksen tuoksulla enkä lisäillyt muuta :) 

Täähän näyttää melkein herkulliselta :P!
Ja tämän lisäksi myönnettäköön, että toissa viikolla oli myös Natural Goods Companyn alennusmyynnit ja tuli osteltua pankkoon aika lailla luomuhyväskää, nyt on kaikenlaista hyvää, mitä kroppaan ja päähän läträtä ilman ressiä hapottumisista :D !


Ketunpoikakin tutustuu Natural Goodsin postipaketin sisältöön :) !

2 kommenttia:

  1. Hei voi ei tuo sun punakka ihosi! Apua... pistä vaikka viestillä mitä rasvaa se oli mikä teki sulle noin, jos et kehtaa tänne sitä kirjoittaa. Ei tuu ainakaan itse sitten ostettua!

    <3 ketunpoika <3

    VastaaPoista