lauantai 10. lokakuuta 2015

Peräkammarista kuuluu taas

Valu kuivaa, on aikaa tehdä kaikkea muuta kuin viuhottaa kylppärin ja vessan kanssa. Muistatteko vielä meidän peräkammarin? Sen, jonka seinää koristaa villin lännen henkeen lehmän pääkallo? No pääkallo on edelleen seinällä, mutta pari muuta juttua on muuttunut kyllä.

Vanhat seinät on revitty pois ja tehty uudet koolaukset kattoon ja seiniin. Vähän haasteellistahan tuo on ilman lattiaa, jonka päällä työstää, mutta meneehän tuo harppoenkin :) !
 

Seuraavaksi seinät villoitettiin uudelleen.


Aikaisemminhan villoitus oli suoraan tapettia vasten.. villan päälle oli naulattu jämerä lautaseinää muistuttava levytapetti (kuulemma nimeltään korean paneeli??). Eli kun nojasit seinään, se jousti, koska alla oli suoraan villaa.
Nyt villan päälle laitoimme kipsilevyt ja saimme lämpöpatteritkin toimintaan koko talossa! On muuten mahtavaa, että maalämpö on nyt kokonaisuudessaan asennettuna! Olihan se hintava investointi, mutta nyt pitäisi uuden lämmitysjärjestelmän pitää taloa lämpimänä seuraavat 20 vuotta. Niin olen mielessäni päättänyt ja sitä aikaisemmin en halua kuullakaan lämmitysjärjestelmän uusimisesta, en ehkä vielä silloinkaan :D ! Ja ihana putkimiehemme sai lämpöpatterit asennettua kreivin aikaan, nyt näyttäisi alkavan kolmas pakkasyö.. nytkö se talvi alkaa tulla?

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä peräkammariin tehtiin lautalattia!! Miten ihanaa.. Lautalattia! 
Seuraavaksi luvassa ikkunoita, valun hiontaa, pakkelointia, eteisen kanssa pitäisi jatkaa eteenpäin... aina tätä listaa vain riittää, kun koittaa miettiä kohti maalia. 
Noh, pikkuhiljaa, pikkuhiljaa..


3 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa: lautalattia! Pienesti olen kateellinen, mutta onneksi pääsen kyläilemään ;)

  VastaaPoista
 2. Juu, käydään ihmettelemässä Hirviskää ennen vastaanottoa :). Hei, sä oot taas meillä juhlimassa itsenäisyyttä, kivaa tiedossa! Mitä jännää keksittäis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! No niinpä taidan tosiaan olla. :) Tosin tänä vuonna se itsepäisyyspäivän vastaanotto sijoittuu sunnuntaille, joten ei voida sitä yhdessä seurata. Minun täytyy kuitenkin suunnata kohti Tamperetta jo sunnuntaina hyvissä ajoin.

   Poista